Home >> Nieuws >> Creëer opbergruimte op zolder

Creëer opbergruimte op zolder

olinova-interieurbouw-garderobekast-2De zolder is voor menige de plek om spullen om te slaan. Vaak bevindt er zich dus heel wat loze ruimte op zolder, die omgebouwd kan worden tot functionele opbergruimte.

Het gebruiken van de knieschotruimte:

Het knieschot is een wandje dat niet hoger zal zijn dan een meter en dat onder het schuine dak op de zoldervloer evenwijdig aan de muurplaat wordt aangebracht. Hierdoor vervalt de scherpe punt en de ruimte tussen de muurplaat (de punt) en het knieschot kan gebruikt worden als bergruimte. Wanneer er geen knieschot is, dan kunnen wij er een maken. Om dit te realiseren moet er een horizontale balk of lat op de gewenste hoogte aan de binnenkant van het dak worden aangebracht en een profiel loodrecht hieronder op de vloer. Met enkele tussenleggers kan hier dan een wandje tegen aan worden gemaakt van hout. Misschien is er op uw zolder al een knieschot maar is de ruimte erachter niet bereikbaar. Dan zouden wij dit kunnen aanpassen door er om de meter een opening met een schuif- of draaideurtje in te maken. In de ruimte achter het knieschot kunt u nu uw minder in gebruik zijnde spullen netjes in dozen of kratten en uit het zicht kwijt.

Ruimte onder de nok van de zolder:

Wanneer u een hoge zolder heeft van meer dan 3 meter hoog, dan kan van een gedeelte van de ruimte onder de nok opbergruimte worden gemaakt voor de niet al te zware en gemakkelijk hanteerbare spullen. Deze ruimte wordt dus omgetoverd tot vliering. Om op de zolder vrij te kunnen blijven bewegen dient u alleen van de ruimte boven minimaal 2 meter hoog gebruik te maken. Wij kunnen dan tussen de schuine wanden over een deel van de breedte een aantal balken bevestigen met daarop dwars houten planken of platen of gipsplaten. Deze opbergruimte is niet bedoeld en niet geschikt om op te lopen, maar alleen om te gebruiken als bergruimte; denk hierbij aan het opbergen in de winter van de echte zomerartikelen zoals de tuinset en in de zomer van de echte winterartikelen zoals de kerstspullen. Wanneer u deze ruimte aan twee kanten open laat dan kunt u er met een huishoudtrap gemakkelijk bij.

Wilt u ook extra opbergruimte creëren op uw zolder? Laat ons dan vrijblijvend een passende offerte voor u maken.

Top